Maak kennis met de cultuur en tradities van de bruisende hoofdstad Boedapest én de natuur van het Hongaarse platteland met onze op maat gesneden programma’s. U beslist wat u wilt, wij regelen het. Stadswandelingen rond diverse thema’s in Boedapest, natuurwandelingen door het natuurgebied langs de Donau of in het heuvelland rond het stadje Vác, een half uur van Boedapest vandaan, fietstochten op het Szentendre-eiland, uitstapjes in de Donaubocht met auto, fiets of boot. Ook verzorgen we concert- en theaterkaarten en andere reserveringen.
Verder bieden wij vlakbij Boedapest, in het barokke stadje Vác, een appartement
direct aan de Donau te huur aan. Het is geschikt voor twee tot zes personen en een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een bezoek aan de hoofdstad willen combineren met wandelen en fietsen in de natuur.
Kijk bij onze rondleidingen en fietstochten door Boedapest of leg ons uw wensen voor uw reis voor, zodat we kunnen kijken of we daar een programma mee kunnen maken.

26 May 2012

Goedkope en duurdere rondvaarten op de Donau

Waterbus van de BKV
Een boottocht over de Donau in Boedapest is een feest, en de laatste jaren is een aantal bedrijven ingesprongen op de vraag van toeristen naar een rondvaart. De keuze is ruim. Er zijn meerdere bedrijven (Legenda, Mahart) die rondvaarten aanbieden, zowel overdag als 's nachts. Alle rondvaarten vertrekken bij het Vigadó tér, aan de Pestkan van de Donau.
Sommige boottochten hebben alleen een gids, andere vaarten bieden de optie van een diner of zelfs een met diner of met diner met muziek en dans. Vooral 's avonds, als de belangrijkste gebouwen langs de rivier verlicht zijn, is zo'n tocht de moeite waard. Maar er hangt een prijskaartje aan dat niet iedereen zich kan of wil veroorloven. Vijftien euro ben je al snel kwijt, voor de kortste tocht. Dat tikt met een familie behoorlijk aan, zeker als je erbij bedenkt dat de rondvaartboten een betrekkelijk korte route varen, pakweg tussen de Erzsébetbrug en de Margitbrug. Bij de lange vaarten met diner varen ze enkele malen op en neer om de tijd vol te maken.
Voor wie dat geld niet heeft, of eigenlijk alleen een stuk met de boot wil varen en geen behoefte heeft aan allerlei extra's, is er een veel goedkopere optie: de waterbus die het Boedapester openbaar vervoerbedrijf BKV tussen 28 april en 2 september laat varen tussen de Petőfi brug in het zuiden van de stad tot aan Pünkösd fűrdő in het noorden. Alleen overdag, en de tocht duurt pakweg anderhalf uur, enkele reis. Niet alleen kost die boot veel minder, 1000 forint, nog geen vier euro van het begin- naar het eindpunt, maar hij stopt ook op haltes tussendoor en hij heeft een veel langere route. Bovendien kun je je op de BKV-boot fietsen meenemen, en vanaf het eindpunt Pünkösdfürdő is het nog maar een vrij korte fietstocht naar het stadje Szentendre.

No comments: