Een reis aan het voorbereiden naar Boedapest of Hongarije? Zakelijke of verhuisplannen? Een schoolproject?
Als voormalige correspondenten en gidsen helpen we u graag om wijs te worden uit dit land met zijn bewogen geschiedenis, boeiende cultuur en uitzonderlijke taal, via lezingen in kleiner en groter gezelschap of praktische hulp bij de organisatie van reizen. Daarnaast zijn we beschikbaar als reisbegeleiders.

Lezingen en reisbegeleiding

Wie goed voorbereid op reis gaat, ziet andere dingen. Geef meer diepgang aan uw reis met onze interactieve lezingen, toegesneden op wat u wilt weten en met alle ruimte is om uw eigen vragen te stellen.
Bent u geïnteresseerd in de Hongaarse geschiedenis, cultuur, de sociale ontwikkelingen of juist in het dagelijkse leven? Van de val van het communisme, de snelle veranderingen van de jaren daarna tot aan de recente ontwikkelingen, van het leven in de hoofdstad Boedapest tot het leven in een klein dorp: we hebben het allemaal meegemaakt. Daarnaast hebben we 25 jaar lang over de ontwikkelingen in Hongarije bericht en boeken over het land geschreven.

Met onze achtergrond als journalist en gids kunnen we ook helpen bij de reisvoorbereiding, de organisatie van studiereizen bijvoorbeeld:
- het leggen van contacten
- het zoeken naar sprekers en interessante plaatsen om te bezoeken.
- uitzoeken van programmamogelijkheden
- hulp het reserveren van concert- en toegangskaarten, restaurants
- het samenstellen van een volledig reisprogramma. 

- het regelen van bedrijfsbezoeken.

Daarnaast staan we graag ter beschikking als reisbegeleiders, zowel in Boedapest als daarbuiten.

Voor prijzen, zie hier.

24 comments:

Anonymous said...

Runa heeft voor ons een rondleiding op maat gemaakt met enerzijds bezoek aande joodse wijk en anderzijds de art nouveau in Boedapest. Het was een heel aangename rondleiding met veel leerrijke tips. Bedankt we hebben er van genoten!
De groep van Diederik en Anna uit België

Harrie van Hoof said...

in oktober vorig jaar zijn wij, een groep vrienden en buurtgenoten, op zeer deskundige en enthousiaste wijze door Runa door Budapest geleid. na drie dagen fietsen, wandelen heeft Runa ons op spontane wijze van het wel en wee van een voor ons onbekende prachtige stad op de hoogte gebracht.
Rianne en Harrie van Hoof

Unknown said...

Runa is een goede, duidelijke en enthousiaste gids. Ze heeft ons, een groep van 32 Bouwkundestudenten een dag mee op stap genomen, en heeft hierbij zeker gelet op dingen die ons interesseerden. Mede hierdoor hebben veel van de studenten de rondleiding als hoogtepunt van onze trip naar Boedapest gezien.
Hartelijk dank hiervoor.

Guido said...

Boedapest is een bezoek meer dan waard. Een fraaie stad met veel historie.
Als je tijdens een stedentrip de belangrijkste locaties wilt bezoeken en op een leuke manier inzicht wilt krijgen in de historische verbanden, plan dan een stadswandeling met Runa of Henk.
Laat je meevoeren op de kennis en ervaring die zij van de stad hebben en Boedapest komt echt tot leven. Van de fraaiste historische kerk tot het hipste Ruïnecafé. Runa en Henk, bedankt!
Familie Groot Obbink

Fontys lerarenopleiding maatschappijleer said...

Tijdens onze studiereis hebben we een uitgebreide en interessante rondleiding van Runa gekregen. Wij hebben veel geleerd over Turks Boedapest en communistisch Boedapest. Runa heeft ons op een leuke en enthousiaste manier meer van Boedapest laten proeven. Ze heeft ons plaatsen laten zien, waar we anders nooit zouden komen. Ze weet erg veel van de stad, de interessante geschiedenis en de politieke situatie van het land. Daarnaast houdt ze ook erg goed rekening met de groep. De stadswandeling was zeker een hoogtepunt van de studiereis!

Tandartspraktijk de boskoop said...Terugkijkend op een fantastisch weekend Budapest, als uitje met onze tandartspraktijk ,hebben we een zeer interessante fietstocht gehad onder leiding van Henk, door deze bijzondere stad. We hebben erg genoten van zijn uitgebreide historische kennis en informatie ,maar ook bijzondere en leuke verhalen. in 4 uur zijn we veel te weten gekomen over de historie, art nouveau en de Hongaarse bevolking.
' s Avonds konden we nog een plekje bemachtigen in het Restaurantje Classz ,dat Henk ons adviseerde en we hebben er heerlijk en heel gezellig gegeten.
Als mensen ons uitvragen over Budapest, zullen we jullie site en adres zeker aanbevelen.


Ingrid

Unknown said...

Geweldige start van ons korte verblijf in Budapest: Jugendstil wandeling met Runa. Stipt & punctueel; vrolijk &deskundig; rake observaties & heel veel tips. Vier uur lang " omhoog gekeken" naar de pracht en praal van Lechner c.s. en op fraaie en gezellige plekken even gepauzeerd.
Echte aanrader en elke cent helemaal waard.
Met dank.
Jos en Peter van Minderhout

Anonymous said...

Met de Probus-groep uit Tongeren-België mochten we met Henk en Runa het wondermooie Budapest bezoeken en bewonderen in al zijn facetten. Historisch, cultureel, bouwkundig, alles werd ons keurig en met veel enthousiasme bijgebracht over deze ongelooflijk mooie en rijke stad.
Onze hartelijke dank daarvoor.
10-14 juni 2014

Anonymous said...

Raf

We have through our travel agent located Mrs. Hellinga as a guide for part of our stay in Budapest.

We asked Mrs Hellinga to include in the tour the top sites of Budapest from a historic and cultural perspective and asked based on her website to add special focus on the Jewish part of the city and the remains of the communist period.
Due to circumstances we had to compress all of the guided tour into a day and a half.
She managed to do this perfectly.

Having lived in Budapest since 1990, she is very well placed to take a step back from the pure " Hungarian perspective" and to relate this to the Western European environment/thinking.
All of this brought with enthousiasm.

In short a great guide, highly recommended!

Ballegooijen said...

Runa heeft ons een fantastische rondleiding door Boedapest gegeven. Ze weet haar kennis over geschiedenis en cultuur op een zeer aantrekkelijke en verhalende manier over te brengen. Wat ons enorm aansprak was de flexibiliteit in onderwerpen en locaties! Graag voor herhaling vatbaar!!

Anonymous said...


Een geweldige rondleiding gehad, waarbij Runa haar kennis over geschiedenis en cultuur op een verhalende wijze over weet te brengen. Een echte aanrader in Boedapest! Graag voor herhaling vatbaar.

Anonymous said...

Runa heeft voor ons een leerzame dag bezorgd in Budapest.
Met veel kennis kon zij ons boeien al lopende door deze prachtige stad aan de blauwe Donau.
Daarna een gezellige picknick op en van vele bootjes maakte het heel persoonlijk.
onze dank daarvoor
John en Hermy en de kids

Unknown said...

Ca. 3 uur lang met Runa en een groepje van 8 vrienden door Budapest gefietst. Combinatie van 'omhoog kijken' naar Secessionist-architectuur, stoppen bij andere hoogtepunten, en ontspannen genieten van de stad en de verhalen van Runa over Hongarije. Deskundige informatie, veel achtergond, en leuke anekdotes. Telkens weer iets ontdekkeken wat je zelf niet opgevallen zou zijn. Echt een aanrader om de stad en Hongarije zelf beter te leren kennen!

Griet Callens said...

Runa heeft ons twee dagen rondgeleid in Budapest. Runa is heel snel met het beantwoorden van mails en heeft ons bij het plannen van onze trip goede tips gegeven. Een stad ontdekken met iemand die er al jaren woont is een pluspunt. Al onze vragen over het sociale leven , het politieke leven .....werden beantwoord. Dankzij Runa hebben we mooie plaatsjes ontdekt. Wij kunnen haar maar enkel aanraden !! De dames van de Babel uit België

Anonymous said...

G van Ballegooijen:
Weer een hele mooie rondleiding. De brede kennis en interesse van Runa gecombineerd met een grote flexibiliteit waren weer de ingrediënten voor een mooie dag!

Marret said...

Met z'n vieren een middag achter Runa aan door de joodse wijk en langs Jugendstilgebouwen, na een inleiding over het joodse leven in Boedapest- en tussendoor bestoken we haar met vragen over het Hongarije van nu, waar ze al meer dan 25 jaar woont. Over alles heeft ze tekst, je merkt dat er een goed geinformeerde journalist met je op stap is. Daarna loop je anders door de stad,met een nieuwe blik en verdiepte kennis.

Unknown said...

Met Henk hebben we een zeer leerzame maar zeker ook leuke en informatieve rondeleiding van 4 uur gedaan door Budapest.
Het maken van een afspraak verliep erg vlot net als de hele tour.De tijd vloog voorbij maar we hebben wel een hele goede indruk van Budapest en haar geschiedenis en die van het land meegekregen.
Kortom: een aanrader om te doen.

Jan Kok en familie

Anonymous said...

Heel goede rondleiding gehad van Henk vorig weekend. Ik kan niet meteen vergelijken want we hadden nooit eerder een gids tijdens een citytrip maar het voldeed althans aan onze verwachtingen! Hele leuke plekjes ontdekt en een boeiende uitleg over de stad. Ik had wat angst voor ' het saai en snel dicteren van de geschiedenisboeken' maar integendeel. Het perfecte evenwicht voor ons tussen een interessante uitleg, wat geschiedenis en toch enigszins luchtig verteld. We raden het andere zeker aan als je iets meer wil te weten komen over de stad! ( i.p.v. gewoon door de stad te wandelen)

Familie Van Gils

Unknown said...

We hebben zaterdag een heel boeiende en leuke rondleiding in Boedapest gehad met Runa, we hebben 4 uur rondgewandeld en vele mooie plekjes gezien waar je als toerist zo overkijkt, dit vergezeld van boeiende verhalen was het echt de moeite waard, een aanrader voor iedereen die Boedapest wil verkennen.

Wim en Kris

Unknown said...

Met de collega's een drie-daagse trip naar Boedapest. Een leuk gezelschap die elkaar zéér goed kennen. Tussen de terrasjes door is wat actie noodzakelijk of er komen'accidenten' van. Wat is er leuker dan een stad bezoeken per fiets?
Een perfecte combinatie van sport, 'culinair ontspannen' en cultuur.
Runa fietste ons naar plaatsjes die wij nog niet gezien hadden (de meesten van ons hadden Boedapest in het verleden reeds bezocht) : Joodse synagoge, heldenplein, vrijheidsplein, parlement,.... kortom veel in ongeveer 5 uren.
's Middags een leuke stop in een hip restaurantje.
Kortom samen met de nachtelijke bezoeken aan de ruinbars was dit het topmoment van het weekend. Runa, bedankt voor deze fijne momenten.

Conny en Hans

Anonymous said...

Runa heeft onze groep van 21 mensen een inspirerende en inhoudelijke rondleiding gegeven door de Joodse wijk. Ze kan goed inspelen op "wat er leeft in de groep", na onze vragen over "hoe het nu gaat in Hongarije" zijn we ergens koffie gaan drinken en heeft ze e.e.a. toegelicht over hedendaags Hongarije. Runa is kundig, en sympathiek, en het is aan te raden bij haar te boeken!

Anonymous said...

Runa heeft onze groep rondgeleid door de Joodse wijk. Zij weet enorm veel over de geschiedenis en de cultuur van het land en weet hier boeiend over te vertellen. Het is voor Nederlanders aan te raden Runa als gids te boeken, omdat zij over het land, de Hongaarse bevolking en politiek kan vertellen vanuit een Nederlandse invalshoek, dus ongekleurd en objectief. Een aanrader!

Richard van Hemert said...

Een geweldige rondleiding door Runa met alle ins- en outs, zowel in historisch- als hedendaags perspectief.
Zelden zo'n boeiende rondleiding gehad. Jammer dat we niet meer tijd hadden.
Een absolute aanrader!
En dank voor de restaurant Tip, dat was een goeie.

Anonymous said...

Runa heeft ons een mooi inkijkje gegeven in het Joodseleven en hun wel en wee gedurende de eeuwen. Haar verhalen over de actuele situatie was eveneens zeer boeiend. Een prachtige manier om de stad te ontdekken en te beleven. Veel dank.