Een reis aan het voorbereiden naar Boedapest of Hongarije? Zakelijke of verhuisplannen? Een schoolproject?
Als voormalige correspondenten en gidsen helpen we u graag om wijs te worden uit dit land met zijn bewogen geschiedenis, boeiende cultuur en uitzonderlijke taal, via lezingen in kleiner en groter gezelschap of praktische hulp bij de organisatie van reizen. Daarnaast zijn we beschikbaar als reisbegeleiders.

23 May 2013

Hongarije reisboek nu ook als paperback

“Hongarije meer dan een reisboek,” van Henk Hirs is nu ook op papier uit. Het kan besteld worden via www.amazon.com of rechtstreeks via “Boedapest op Maat” en kost 15 Euro plus portokosten.

Het boek kreeg niet voor niets de ondertitel 'meer dan een reisgids' mee. Het staat niet alleen vol met handzame beschrijvingen van toeristische attracties en praktische tips, maar ook met reportages en achtergrondverhalen over de geschiedenis, de cultuur en het dagelijkse leven. Wie van een reis meer verwacht dan een reeks excursies, maar ook echt wat over het land zelf wil leren, is bij dit boek aan het goede adres. Het behandelt Boedapest, het Balatonmeer, barokke Donausteden en wondertjes van jugendstil op de poesta, maar ook de schrijver Sándor Márai, de situatie van de zigeuners, Trianon en de Hongaarse sinaasappel. Het boek maakt bovendien uitstapjes naar bezienswaardige steden net over de grens zoals Subotica, Oradea, Kosice, Bratislava en Eisenstadt. Wandelroutes in iedere stad leiden de lezer langs de belangrijkste attracties. De gedrukte editie, gebaseerd op het e-boek van 2013, is voorzien van kaarten, foto's en een uitgebreid register.

No comments: