Maak kennis met de cultuur en tradities van de bruisende hoofdstad Boedapest én de natuur van het Hongaarse platteland met onze op maat gesneden programma’s. U beslist wat u wilt, wij regelen het. Stadswandelingen rond diverse thema’s in Boedapest, natuurwandelingen door het natuurgebied langs de Donau of in het heuvelland rond het stadje Vác, een half uur van Boedapest vandaan, fietstochten op het Szentendre-eiland, uitstapjes in de Donaubocht met auto, fiets of boot. Ook verzorgen we concert- en theaterkaarten en andere reserveringen.
Verder bieden wij vlakbij Boedapest, in het barokke stadje Vác, een appartement
direct aan de Donau te huur aan. Het is geschikt voor twee tot zes personen en een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een bezoek aan de hoofdstad willen combineren met wandelen en fietsen in de natuur.
Kijk bij onze rondleidingen en fietstochten door Boedapest of leg ons uw wensen voor uw reis voor, zodat we kunnen kijken of we daar een programma mee kunnen maken.

28 September 2012

Houten achtbaan in toekomst in dierentuin

Houten achtbaan, in het vervolg in de dierentuin.
Al jaren wordt erover gesproken: overleeft het Vidámpark, Boedapests eigen pretpark, of overleeft het niet? De verliezen zijn enorm, en de naburige dierentuin zit te springen om uitbreidingsmogelijkheden. Nu is het besluit gevallen, het Vidámpark sluit op 6 november definitief de deuren.
Het park, dat nog steeds eigendom van de gemeente Boedapest is, heeft een schuld van een miljard forint, en is feitelijk failliet. Maar de historische achtbaan uit 1922, de oudste en langste houten achtbaan van Europa, blijft.
Alleen zullen liefhebbers in toekomst een entreekaartje voor de dierentuin moet kopen, want die ziet een oude wens in vervulling gaan en krijgt het terrein en de achtbaan onder zijn beheer. Ook een aantal andere historische attracties van het Vidámpark blijven als onderdeel van de dierentuin bestaan.
Voor veel oudere Boedapesters zal het even slikken zijn, want het pretpark speelde in hun jeugd een belangrijke rol. De kans dat jonge Boedapesters er zijn geweest, is minder groot. De toegang was ooit spotgoedkoop, maar het laatste decennium was het park zeer duu zeker als je het aanbod vergelijkt met pretparken elders in de wereld. Een tijdlang moest je er zelfs, net als op de kermis, voor iedere attractie apart betalen. Van dat beleid kwam het park terug, maar dat kon de teloorgang niet verhinderen.
De gemeente Boedapest hoopt wel dat er een nieuw pretpark komt, maar op een andere plek, met een ruimere opzet, een modernere aanpak en met hulp van een private investeerder.

No comments: