Maak kennis met de cultuur en tradities van de bruisende hoofdstad Boedapest én de natuur van het Hongaarse platteland met onze op maat gesneden programma’s. U beslist wat u wilt, wij regelen het. Stadswandelingen rond diverse thema’s in Boedapest, natuurwandelingen door het natuurgebied langs de Donau of in het heuvelland rond het stadje Vác, een half uur van Boedapest vandaan, fietstochten op het Szentendre-eiland, uitstapjes in de Donaubocht met auto, fiets of boot. Ook verzorgen we concert- en theaterkaarten en andere reserveringen.
Verder bieden wij vlakbij Boedapest, in het barokke stadje Vác, een appartement
direct aan de Donau te huur aan. Het is geschikt voor twee tot zes personen en een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een bezoek aan de hoofdstad willen combineren met wandelen en fietsen in de natuur.
Kijk bij onze rondleidingen en fietstochten door Boedapest of leg ons uw wensen voor uw reis voor, zodat we kunnen kijken of we daar een programma mee kunnen maken.

15 February 2015

Voor renovatie gesloten: Museum voor Schone Kunsten tot eind 2017 dicht

De komende drie jaar heeft Boedapest een belangrijk museum minder: het Museum voor Schone

Renovatie is hoognodig
Kunsten op het Hősök tere is vanaf 16 februari voor haast drie jaar gesloten dicht vanwege een grondige renovatie. De buitenkant van het museum werd de afgelopen jaren al opgeknapt, nu zal de binnenkant worden aangepakt, Daaronder ook het voor bezoekers tot nu toe verborgen hart van het gebouw, een hal die als kunstopslag dienst doet en dat sinds de Tweede Wereldoorlog niet is opgeknapt. 
De renovatie van het Museum voor Schone Kunsten maakt deel uit van een ambitieus plan voor de bouw van een grote museumwijk. Die moet zich gaan concentreren op de naburige Dózsa György út  en een deel van het Stadspark. Dat betekent dat behalve het Museum voor Schone Kunsten ook de Nationale Galerie, het Ludwig Museum voor Moderne Kunst, het Etnografisch Museum plus een nieuw fotomuseum en een nieuw muziekmuseum in deze buurt komen. 
Op papier moet het allemaal in 2018 af zijn, al lijkt dat erg ambitieus. Onlangs werden de ontwerpen voor de nieuwe musea gepresenteerd, en daarbij bleek dat de jury een deel van de inzendingen had verworpen, zodat in 2018 waarschijnlijk op zijn best een deel van de geplande gebouwen klaar zal zijn.
Terwijl het Museum voor Schone Kunsten met een grote tentoonstelling over Nederlandse schilderkunst uit de Gouden eeuw afscheid nam van zijn bezoekers, is afgelopen maanden al begonnen met de vernieuwingswerkzaamheden. Zo werd de kunstopslag al leeg geruimd. 
Bezoekers hoeven de collectie, die internationale kunst omvat van de oudheid tot het einde van de negentiende eeuw, overigens niet helemaal te missen. Het is de bedoeling dat in de Nationale Galerie, die op dit moment nog gehuisvest is in het paleis op de Burchtheuvel in Buda, een afdeling komt met hoogtepunten uit de het Museum voor Schone Kunsten. 

No comments: