Maak kennis met de cultuur en tradities van de bruisende hoofdstad Boedapest én de natuur van het Hongaarse platteland met onze op maat gesneden programma’s. U beslist wat u wilt, wij regelen het. Stadswandelingen rond diverse thema’s in Boedapest, natuurwandelingen door het natuurgebied langs de Donau of in het heuvelland rond het stadje Vác, een half uur van Boedapest vandaan, fietstochten op het Szentendre-eiland, uitstapjes in de Donaubocht met auto, fiets of boot. Ook verzorgen we concert- en theaterkaarten en andere reserveringen.
Verder bieden wij vlakbij Boedapest, in het barokke stadje Vác, een appartement
direct aan de Donau te huur aan. Het is geschikt voor twee tot zes personen en een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een bezoek aan de hoofdstad willen combineren met wandelen en fietsen in de natuur.
Kijk bij onze rondleidingen en fietstochten door Boedapest of leg ons uw wensen voor uw reis voor, zodat we kunnen kijken of we daar een programma mee kunnen maken.

21 January 2015

Laatste kans voor Rembrandt


Nog even en de tentoonstelling “Rembrandt en de Nederlandse Gouden Eeuw” in het Museum voor Schone Kunsten aan het Heldenplein in Boedapest is alweer ten einde. Zondag 15 februari is de laatste dag om een unieke collectie van meer dan 170 Hollandse meesterwerken, daaronder 20 van Rembrandt, te bekijken. En vanaf maandag de 16e februari is bovendien het hele Museum voor Schone Kunsten dicht. Het gaat volledig op de schop en is op zijn vroegst eind 2017 weer open.

De Rembrandt tentoonstelling is een topper. Volgens experts van een reeks internationale topmusea (waaronder het Rijksmuseum in Amsterdam) is het bijeenbrengen van zoveel buitengewone schilderijen tegenwoordig  eigenlijk niet meer te doen. Misschien dat het Prado in Madrid of het Metropolitan in New York er nog geld voor hebben, maar musea in kleinere landen eigenlijk niet meer. En alleen daarom al is dit een buitenkansje.
Juist omdat het zo’n brede collectie is, is het ook een uitgelezen kans om te zien wat de Nederlandse schilders uit de 17e eeuw zo bijzonder maakt: het gebruik van licht en donker, de uitbeelding van het gewone leven en van (betrekkelijk) gewone mensen, de kleuren, het perspectief.
U hoeft overigens de vaste collectie van het Museum voor Schone Kunsten de komende twee jaar niet helemaal te missen. Een aantal topstukken zal worden tentoongesteld in de Nationale Galerie, het grote museum in het Paleis op de Burchtheuvel.

No comments: