Maak kennis met de cultuur en tradities van de bruisende hoofdstad Boedapest én de natuur van het Hongaarse platteland met onze op maat gesneden programma’s. U beslist wat u wilt, wij regelen het. Stadswandelingen rond diverse thema’s in Boedapest, natuurwandelingen door het natuurgebied langs de Donau of in het heuvelland rond het stadje Vác, een half uur van Boedapest vandaan, fietstochten op het Szentendre-eiland, uitstapjes in de Donaubocht met auto, fiets of boot. Ook verzorgen we concert- en theaterkaarten en andere reserveringen.
Verder bieden wij vlakbij Boedapest, in het barokke stadje Vác, een appartement
direct aan de Donau te huur aan. Het is geschikt voor twee tot zes personen en een perfecte uitvalsbasis voor gezinnen met kinderen of voor mensen die een bezoek aan de hoofdstad willen combineren met wandelen en fietsen in de natuur.
Kijk bij onze rondleidingen en fietstochten door Boedapest of leg ons uw wensen voor uw reis voor, zodat we kunnen kijken of we daar een programma mee kunnen maken.

9 October 2013

Van het vliegveld naar de stad, deel 2

Wie naar Boedapest vliegt en daar het openbaar vervoer wil gebruiken, krijgt het in toekomst bij aankomst een stuk makkelijker. Afgelopen zomer had het Boedapester openbaar vervoer bedrijf BKK (of BKV, zoals ook nog wel op bussen staat) als proef een kantoortje op het vliegveld geopend, waar reizigers al bij aankomst informatie én dag- driedaagse en weekkaarten konden krijgen. Dat is zo goed bevallen, dat besloten is in beide aankomsthallen servicebalies te openen.
De servicebalie in terminal 2B is inmiddels al geopend, maar in 2A, waar momenteel nog wordt verbouwd, is op dit moment nog slechts een klein provisorisch stalletje. De vaste balie daar moet begin 2014 openen, maar waar die precies komt, moet nog worden bepaald. De balie in terminal B is open tussen 6:35 's ochtends en 22:15 's avonds. De tijdelijke balie in A is iets korter open, van 8:45 tot 20:20. Behalve kaartjes en abonnementen verstrekken de servicebalies ook informatie over het openbaar vervoer en toerisme in de hoofdstad, in Hongaars zowel als Engels.
Zoals de BKK zelf constateert, is de opening van de servicebalies hoogste tijd, want weliswaar kun je met de stadsbus makkelijk naar het vliegveld komen, maar tot nu toe was er voor reizigers op het vliegveld zelf geen enkele informatie over het openbaar vervoer te vinden, laat staan dat je er goedkope dagkaarten kon kopen.
De nieuwe balies zijn onderdeel van een netwerk van BKK-informatiebalies die in het komende jaar ook elders in de stad geopend zullen worden. Bovendien moeten er moderne verkoopmachines komen, die het reizigers mogelijk maken 24 uur per dag kaartjes en abonnementen te kopen, in het Hongaars en het Engels.


No comments: